Phoenix Şimleu şi-a definitivat lotul pentru sezonul viitor

Formaţia de la poalele Măgurii a transferat nu mai puţin de nouă jucători în această vară, şapte dintre ei provenind din campionatul intern, iar doi, din străinătate

Phoenix Şimleu Silvaniei a încheiat seria achiziţiilor pentru noul sezon, chiar dacă până la startul ediţiei 2014 – 2015 a Diviziei A1 mai sunt două luni şi jumătate. Conducerea clubului de la poalele Măgurii a schimbat aproape toată echipa faţă de sezonul anterior, din lotul vechi rămânând doar doi voleibalişti: centrul Ionuţ Rus şi secundul Ovidiu Teuşan. Cei mai mulţi jucători transferaţi de clubul şimleuan în pauza de vară provin de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, fiind aduşi coordonatorul Vlad Moisa, centrul Vlad Cuciureanu şi secundul Robert Ţuţea. Cel de-al doilea coordonator, Dan Florea, a fost adus din Divizia A2, de la Ştiinţa Bacău. Florea a mai evoluat la CS Phoenix în urmă cu trei sezoane, făcând parte din lotul cu care formaţia şimleuană a promovat în prima divizie. Pe lângă centrul de la Baia Mare, oficialii şimleuani au mai efectuat un transfer important pe acest post chiar zilele trecute, aducându-l la echipă pe sârbul Ognjen Duduj, ultima dată la formaţia sârbă, Mladi Radnik Kragujevac. Şimleuanii au făut o mutare importantă şi pe postul de universal, reuşind să ajungă la o înţelegere cu internaţionalul Lucian Tofan, adus de la Unirea Dej.
Robert Ţuţea şi Ciprian Viţelaru, ultimul fiind transferat de la CVM – LPS Piatra Neamţ, completează lista achiziţiilor, pe lângă cei doi, pe postul de secund fiind adus în această vară şi Florin Filip. Acesta din urmă a mai evoluat la formaţia de la poalele Măgurii, făcând parte chiar din echipa care a promovat în prima divizie, însă anul trecut a fost împrumutat la Unirea Dej.
Conducerea Phoenix-ului a reuşit o achiziţie foarte bună şi pe postul de libero, locul lui Mihai Mărieş fiind luat de venezuelanul Joel Silva, despre care oficialii clubului de sub Măgura spun că este cel puţin la fel de valoros ca libero-ul echipei naţionale, dar că pretenţiile financiare nu au fost la fel de mari.
Din păcate, Phoenix Şimleu a pierdut un jucător important în această vară, pe universalul Cristian Pop, care a fost obligat să renunţe la volei, nefiind complet refăcut după operaţia suferită în urma rupturii de tendoane. În acest fel, singurul jucător pe postul de universal rămâne Lucian Tofan, însă, antrenorul Mircea Abraham a afirmat că nu va mai fi efectuat niciun transfer până la începerea campionatului. „Am făcut multe transferuri în această vară, iar o serie dintre ele sunt foarte reuşite. Cristi Pop este, într-adevăr, o pierdere pentru noi, însă, până la începerea campionatului nu vom mai face niciun transfer. Probabil, al doilea universal va deveni unul dintre cei patru secunzi”, ne-a explicat tehnicianul formaţiei şimleuane.
În prima etapă din noul sezon al Diviziei A1, programată în data de 11 octombrie, Phoenix Şimleu Silvaniei va primi vizita nou-promovatei CS Banatul Caransebeş, formaţie ce a transferat o serie de jucători importanţi în această vară.
Lotul cu care Phoenix Şimleu va aborda noul sezon al Diviziei A1: coordonatori – Vlad Moisa, Dan Florea; centri – Vlad Cuciureanu, Ionuţ Rus, Ognjen Duduj; universal – Lucian Tofan; secunzi – Robert Ţuţea, Ciprian Viţelaru, Ovidiu Teuşan, Florin Filip; libero – Joel Silva. Antrenori: Mircea Abraham (principal) şi Marius Oniga (secunzi)

Leave a Comment